FORGOT YOUR DETAILS?

Odontologie

Odontologia este specialitatea stomatologiei care tratează cariile și leziunile dentare (fracturi, distrofii, demineralizări etc).

Dinții sunt adesea atacați și distruși de carii. Acestea apar inițial ca niște pete pe suprafața dinților. În funcție de gravitate, acestea pot afecta doar smaltul, ele putând ajunge însa până la pulpa dentară , necesitând obturarea, extirparea sau, în cazurile grave, chiar extracția dinților.

Leziunile dentare nu pot fi remediate de la sine, realizarea de tratamente odontologice fiind singura soluție pentru recăpătarea unui zâmbet sănătos. În funcție de specificul afecțiunilor dentare, echipa Dentimar vă recomandă tratamente simple (obturații), sau complexe (incrustații, coroane sau punți dentare). În acest mod, structura și funcționalitatea dintelui va fi reconstruită, iar dintele își va recăpăta aspectul natural.

Cu cât leziunea dentară este descoperită mai devreme, cu atât sunt mai mari șansele ca dintele să rămână cât mai aproape de forma inițială, fără intervenții dentare majore. Profilaxia este cea mai bună metodă de prevenire a cariilor. Prin controale periodice și proceduri simple de întreținere, se poate menține o bunâ sănătate oralâ.

De asemenea, igiena dentară strictă (periajul de cel puțin două ori pe zi, folosirea aței dentare și a dușului bucal) împreună cu consumul redus de alimente bogate în zahăr și acizi, pot ajuta la prevenirea cariilor dentare.

Servicii
Specialiști

Dr. Ionuț Pîrvu

Medic Implantolog
Medic de Medicină Generală

Dr. Magda Denițoiu

Medic Specialist Stomatologie Generală

Dr. Raluca Pîrvu

Medic Specialist Stomatologie Generală
Înainte/După
TOP